JUST NU:   °C


Att göra


Anderssons Bar
Svenskägd bar som ligger intill huvudgatan Papadiamantis. Häftig inredning med industridesign och en genuin innergård. Här serveras drinkar av hög kvalité då man endast använder färskpressade frukter. Titta förbi om du vill fråga något om ön, vill ha tips på god mat eller hitta fina stränder.

Shopping
Det mesta av shoppingen finns i Skiathos stad i anslutning kring huvudgatan Papadiamantis. Även mellan Papadiamantis och gamla hamnen finns många butiker.

Nattliv
På "Discogatan" som ligger en bit utanför Skiathos stad finns en rad med diskotek för alla partysugna, några är Remezzo, BBC, Kahlua och Pure. Här börjar nattlivet runt midnatt och slutar när solen går upp. Vid "Trapporna" och gamla hamnen ligger ett pärlband av fräcka barer. På "Bargatan" i centrum finns en hel del roliga och trevliga barer med olika inriktningar. En annan trevlig bar vi ofta besöker är Café del Mar. Gå förbi kyrkogården, följ vägen ner till vattnet. Det är första baren vid Megali Ammos-stranden, härlig utsikt över vattnet.

Båtturer
Det finns en hel del olika båtturer som man kan göra för att upptäcka Skiathos, vi kan rekommendera följande som utgår från gamla hamnen:

Tsougria, ön som The Beatles ville köpa på 60-talet är med sina två stränder en stark favorit. Både solstolar och Tavernor finns där. De flesta båtar avgår 10.00 och är tillbaka 16.00-17.00.

Vi kan varmt rekommendera en dagstur med segelbåten Argo som utgår från nya hamnen. Kapten George och hans fru Dina tar er med ut på en oförglömlig dag på havet. Det blir även några strandhugg och har man tur så får man sällskap av delfiner runt båten, läs mer på deras Facebook-sida. 65 euro per person. Inkl. mat, frukt och dryck.

Vandringar
Det förekommer olika arrangerade vandringar i Skiathos stad och i bergen. Det finns även turer när det är fullmåne som ska vara helt fantastiska. Fråga i Turistbyrån mellan nya och gamla hamnen.

Att Hyra
Passa på och hyr bil, moped, cykel eller båt och utforska Skiathos. Kastro, Evangelista och stränderna på den norra sida är några ställen man kan ta sig till. Om man hyr båt så kan man ta sig runt hela ön och hitta sin egen strand, kolla upp vädret innan bara.

Vi rekommenderar följande uthyrare:

Bil: Mustang Car Rental
Moped/Cykel: Mustang Motor Rental
Båt: Vromolimnos Watersport


Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev


Hem   Bilder   Videos   Stränder   Restauranger   Att göra   Om oss   Om Skiathos   Kontakt