JUST NU:   °C


Restauranger


Det finns många bra restauranger på ön. Ett tips är att prova Grekisk mat som är både gott, nyttigt och billigt. Beställ in kalla och varma förrätter (meze) som man tillsammans delar på. 

Taverna Lynari
I toppen av Papadiamantis Street finns en korsning vid en bank och ett bageri, där tar du höger och sen vänster för att hitta Taverna Lynari. Mycket välbesökt och bra familgeägd restaurang där mamman kommer från Norge. 

Obatis
Gå hamnpromenaden upp till den stora kyrkan och vik av till vänster så ligger den som näst sista restaurang med utsikt över gamla hamnen. 

Amfiliki
Ligger snett mittemot sjukhuset, bordsbokning rekommenderas då det är en populär restaurang med utsikt över havet. 

Alexandros Taverna
Ligger i gamla stan. Gå hamnpromenaden genom alla barer i trappan. När man kommer upp till kyrkan går man snett över torget till vänster. Fråga dig fram eller titta efter skyltar. Fantastisk stämning och mat. Tre äldre män som spelar och sjunger grekiska sånger. Video från restaurangen 

Pizzeria Panorama
Ligger några kilometer ovanför Skiathos stad. Här är det fantastiskt att äta när det är fullmåne. Se ljuset från månen som speglar sig i vattnet och du ser siluetterna av alla öarna utanför Skiathos. Köket erbjuder en bred meny men framför allt fantastiska pizzor som är bakade i en vedeldad ugn. 

Windmill
Att äta här slår det mesta. Utsikten över hamnen är bedårande. Boka ett bord för att få en bra plats, stämningen får en att vilja sitta kvar hela natten. 

LOLA
En favorit dit man gärna kommer tillbaka, fantastisk pasta och magiska för och efterätter. Gå hamnpromenaden upp till den stora kyrkan och vik av till vänster så ligger den i trappen bland andra restauranger. 

Ricchi e Poveri
En nyöppnad tapas restaurang som klättrat högt på Tripadviser, boka bord är ett måste. Magisk utsikt. Gå hamnpromenaden upp till den stora kyrkan och vik av till vänster så ligger den som näst sista restaurang på gatan. 

Sakis Taverna
Sakiz vet hur man tillagar en riktig god meze, fantastisk mat. Beställ in många smårätter, gärna tillsammans med ouzo. Ligger parallellt med Gamla hamngatan. 

Gravisi
Denna mysiga taverna hittar du i gamla stan. Mamma och dotter serverar och pappan rör i grytorna. De har fantastiska pastarätter och pizzor. Om du kommer uppifrån huvudgatan Papadiamantis tar du höger vid en restaurang som heter Portobello. Följ vägen inåt så är det skyltat. Ligger i gamla delen av stan, fråga er fram för maten är värt det.
Om man följer den nya hamnen bort så ligger ett flertal bra restauranger nere vid vattnet, bl.a Meduza, En Plo och Bakaliko.
Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev


Hem   Bilder   Videos   Stränder   Restauranger   Att göra   Om oss   Om Skiathos   Kontakt